08 oktober 2008

Sommargrön skinka till jul?



Säkerligen håller ni på att dö av nyfikenhet på recepten i Titta in på en vickning ?! Okej, Ladyn ska stilla både er nyfikenhet och er hunger.

Här får ni ett recept på hur man tillagar:

Sommargrön skinka
1 burk skinka
5 dl äppeljuice

7 tsk gelatinpulver
4 msk hackad persilja

3 msk hackad dill

Värm juicen, rör ned gelatinet och sätt till de gröna kryddorna. Öppna skinkburken och tag ut skinkan enligt anvisning på burken. Skär bort gelé och fett runt om skinkan. Rengör själva burken, pensla den med olja och skölj den med vatten.

Placera skinkan i burken igen, häll den nu något stelnade kryddjuicen runt omkring, skaka burken och sätt in i kylskåp
några timmar. Låt skinkan sedan endast glida ut på skärbrädan. Dekorera den med fräscha salladsblad och skär upp den i så tunna, sommargrönt inramade skivor som möjligt. Fransk senap och en färgrik sallad är gott till.

Var receptet inte tillräckligt pedagogiskt? Kanske klarade ni inte att öppna burken, eller också kanske ni inte fick till det rätta gliiiidet ut på skärbrädan? Eller den sommargröna färgen? Då kan nedanstående recept prövas – och kvällen är räddad.

Höstfärgad hämtpizza
1 katalog Gula Sidorna
1 dator

1 nätverk/modem
pengar (alternativt kreditkort)
apostlahästar (alternativt bil, buss, tunnelbana eller taxi)

Tag fram Gula Sidorna från relevant ställe eller sök på Eniro i datorn. Notera att fingrarna ska studsa lätt på tangentbordet, för att undvika felskrivning. Ersätts z av s kan det bli något fel.

Välj en pizza, gärna i trevliga höstfärger. Betala densamma på lämpligt vis samt transportera er till hämtstället med valfritt fördmedel. Vid bilkörning bör körkort medtagas.

På plats i hemmet: Öppna kartongen enligt instruktion från pizzabagaren, och låt delikatessen glida ut på tallriken. Ni kan också äta direkt ur kartongen, något som både spar disk och tid! Se där, en höstkväll att ägna åt roligare saker – som kanske en vickning?

Vill ni hellre planera julen, se då bara till att julskinkan inte har rymt.


14 kommentarer:

Howdy Sailor sa...

Mitt favoritrecept är Indisk delight. Då krävs:

I make
Diverse ingredienser
Ett kök
En säng
En god bok

Eftersom jag bara använder de två sistnämnda ingredienserna kan jag tyvärr inte ge några detaljer på hur de första ska nyttjas.

(Vilken underbar text, förresten!)

Anonym sa...

Howdy Sailor: Tack! Ska testa ditt recept. Vet du ... först läste jag "make = mejk", alltså "make up". Lite indisk sminkning, tänkte jag!

Dubbelörn sa...

Jag hoppas verkligen inte Ladyn tänkt bjuda mig på beskrivna kulinariska rätter!!??

Tror jag nästa gång gör som aussies, BYO, fast då tänker jag på maten ;).

Kram

Anonym sa...

Dubbelörnen: Aj, aj, aj. Där rasade min planering.

Det du ska "bringa" är äppelkakan och inget annat. Så det så. ;-)

Kram!

Anonym sa...

Ska kolla det där med skinkan :)

Pseudonaja sa...

Gelatinpulver i samma mening (och recept) som skinka får min mage att tveka.

Anonym sa...

Hanneles jul: Vad kul, en julsajt! Jag ilar dit; det gäller ju att vara förberedd! :-)

Pseudonaja: Samma här. Och hur i hela friden funkade allt med oljan, vattnet och gelatinet? Nej, jag tänker inte testa. Urk på burk.

Det Mörka Hotet sa...

VEM har kommit på det där skinkreceptet...? Antagligen någon som arbetar som betongarbetare/kanslist/minröjare i dag. Förhoppningsvis.

Anonym sa...

Det Mörka Hotet: *Asg!* Med tanke på att boken författades 1969, gungar författarna förmodligen i gungstol just nu, gladeligen arbetsbefriade. Förutsatt att de befann sig i den övre medelåldern då.

Isabelle sa...

Du är så härlig! Och maken till oaptitligt recept får man väl leta efter. Fett hit och gelé dit får i alla fall inte mig att längta till middagen :-)

Anonym sa...

Isabelle: Tack! :-) Nej, det var verkligen i oaptitligaste laget. Därför var jag tvungen att välja det! Plus för de överpedagogiska instruktionerna: "Öppna burken ..." Suck! Kram!

Lallis - liv och leverne sa...

Jamen visst är jag helt sjuuuukt bra(som Grynet skulle sagt) på att lägga in Youtube-klipp nu! ;)
*skrattar*
Och oj, nu sitter jag ju här och dreglar.
Tack för recepten.
jag är en redig receptnörd:P
Ha det bra idag.
Kram Lallis

Lallis - liv och leverne sa...

Och du förstod att jag skojsade va?
ELLER; så blir la familia väldans förvånade inom kort. *fniss*

Anonym sa...

Lallis: Nähä! *Spärrar upp ögonen.*
Skojade du? Det här var förresten helt seriösa recept! Not.

Kram!