15 oktober 2008

Livet i åttor

För länge sedan florerade en lista bland bloggarna: Livet i tvåor och sjuor. Ladyn tänkte nu göra en uppdatering, men hålla sig till åttorna.

Varsågod och kliv in i tidsmaskinen!

1968
Ladyn är fyra år gammal och har varit storasyster i två år. Om kårhusockupationer och Pragvår är hon lyckligt ovetande, lekandes i sommartorpet vid Klämmingens strand.1978
Nu talar vi fjortis och nykonfirmerad. Vid denna tid konfirmerade sig i princip alla. Många enbart för presenterna ... Ladyns frisyr såg ut som följer: Permanentad lugg med uppklippt sidohår, dito krulligt, samt raka testar där bak ... En så kallad klasskamrat kom med följande omdöme: "Åååååhh, vad ... misslyckat!"

I skolans uppehållsrum köpte man glass för 50 öre eller 1 krona styck, medan Amii Stewart dånade ur högtalarna:1988
Detta år är Ladyn nyutexaminerad lärare, efter 17 år i skolbänken. Full av framtidstro ställer hon sig framför blivande målare och byggjobbare för att undervisa i svenska och engelska. Vedermödor som snart ska få henne att ge upp ...

Annars är hon nyförlovad sambo och har blivit med fyra (rum alltså, inte barn).1998
Nu är Ladyn mor och går i spänd väntan på nummer två. Allt inom bebisvärlden slukas med hysterisk frenesi och hon hänger på föräldrasajter, där allt från blöjbyten till tv-såpor avhandlas.

Även nu bor hon i en fyra, fast en annan (efter en rejäl odyssé i lägenheternas värld). Säg "rolla väggar" eller "banankartonger" och hon svimmar framför dina ögon. Sambon är utbytt mot en make (en annan).2008
"Din bästa tid är nu". Så är det sagt, och nog är det sant. Ladyn bor i sina drömmars hus, med kakelugnar och hela midevitten. I Det Stora Huset i Den Lilla Staden.

Antalet telningar är tre, och hon får äntligen ägna sig åt det hon älskar mest: språk och skrivande – i egen regi!

Viva la vida!

14 kommentarer:

Isabelle sa...

Ännu ett härligt nostalgiinlägg! :)
1968 var ett ovanligt bra år, då föddes ju jag, haha. Och 2008 måste jag nog också lägga till som ett riktigt bra år, så jag instämmer: Viva la vida!

Dubbelörnen sa...

Det här var härlig läsning! Verkar ändå som åttor har funkat bra för dig ;).

Men har nästan lite svårt att komma ihåg somliga år... vissa av dem bara försvann.

Mån el tis går bra ;)

Kram

Lallis - liv och leverne sa...

Så kul att läsa:)
Och intressant.
Och lite småkul att tänka på sitt eget liv i åttor.
Och jaaa, jag tycker som du.
Gillar nuläget mest av allt.
Kramis

Monica ♥ sa...

va kul och läsa;)

ps nääää jag fyller ej för i morgon ;)

Lady Stalker sa...

Isabelle: Tack! Just det, du är ju fyra år yngre än jag – barnrumpa där! ;-)

Du kanske skulle göra ett eget inlägg om detta? Kram!

Dubbelörnen: Tack! Jo, något gott finns nog i de flesta årtalen trots allt ... Och du har rätt. mycket har bara försvunnit. Var tvungen att leta lite i hjärnans skrymslen. Kram!

Lallis: Kul att du gillade läsningen! När man väljer ut just några årtal så här, så inser man vad man egentligen har levt olika liv ... i ett enda.

Bra att du också gillar nuläget! Kram!

Lady Stalker sa...

Monica: Tack! Oj, är det i morgon du fyller! Blev förvirrad av alla kommentarer ... Hur som helst: Då har du fått lite förskottsgrattis! Och har det gottaste kvar. Oktober är en bra födelsedagsmånad! :-)

Anonym sa...

Vilket underbart inlägg! Och ännu bättre blev det med Johnny, jag grämer mig så för jag missade hans sista spelning i Sverige (förvisso var han ihop med CAROLA, men ändå...) Nu måste jag vänta på himmelsfärden innan jag får höra honom live...

Lady Stalker sa...

Soffy: Tack, vad glad jag blir! Och kul att du gillade klippet med Johnny. Du har väl sett filmen (Walk the Line)om honom, gissar jag? Den var riktigt bra. Visst hade det varit kul att se honom live ...

Det Mörka Hotet sa...

Ett fantastiskt blogginlägg: intressant, kul och personligt!


Samuel

Lady Stalker sa...

Det Mörka Hotet: Varmt tack! Precis vad jag behövde höra denna trista, regniga morgon ...

Pseudonaja sa...

Det var rolig läsning. Jag ska försöka åstadkomma något liknande med årtal snart.

Howdy Sailor sa...

Kära Lady, vi har nog både det ena och det andra gemensamt trots att jag är tre år yngre. Jag var den där töntiga lillasystern 1978 men jag lyssnade också på Amii.

2008 är dock det pissigaste år jag nånsin haft. Fyra begravningar har jag hunnit med hittills och jag bara bävar för fortsättningen.

(Sorry, ska inte sabba här men det är ju ett "forum".)

Som vanligt är det en njutning att läsa dina inlägg.

Anna Stilla sa...

Jag vill se bild på en nykonfirmerad Lady!!!!!

Lady Stalker sa...

Pseudonaja: Tack! Och jag ser fram emot en rapport om ditt liv i siffror!

Howdy Sailor: Ja, vi tycks ha en hel del gemensamt! Tre år är väl inget ... ;-) Kul att du gillar inläggen! Men det var verkligen hemskt vad detta år haft i beredskap för dig! Jag är så ledsen för din skull ... Måtte det nu vända!

Anna Stilla: Haha! Åh nej, så roligt ska vi inte ha. Jag skyller på att jag faktiskt inte har några sådana foton i min ägo. Möjligen finns de hos mamma eller pappa. Och jag tänker inte leta ...