27 oktober 2008

And the winner is ...Bra gissat i tävlingen, bloggvännerna! Månget fniss bubblade över Ladyns läppar när hon läste era kommentarer. "Vindsurfingen går bort", "Tror inte du har bowlat", "Ladyn som är en sportig kvinna" ...

Här kommer svaren:

1. Ladyn har hållit i 1,5 miljoner år gammalt trä
– som inte var ruttet.


Sanning! Träet kom från Dunarobba i Italien, där man har hittat en "fossil skog". Träet har inte ruttnat eftersom det legat begravt i lera! Se där, vilka bevarande egenskaper! Varför använda Extra Moisturizing Preserving Caring Lotion Serum-nånting för 795 kronor/burken när man kan ta lera? Åtminstone lär det fungera på radioaktivt avfall.2. Ladyn har varit förlovad med en fotomodell (manlig).

Lögn! Visst har Ladyn varit förlovad, hela två gånger dessutom. Men icke med någon fotomodell. Dock var hon i gymnasiet tillsammans med en tydlig kandidat, men han var sportfåne. Och inga andra ringar syntes, förutom de på vattnet ... (se nästa fråga).

3. Ladyn har vindsurfat ensam på Gardasjön.
I hårda vindar.


Sanning! Japp! Gymnasiekärleken tillika sportfånen (se ovan) invigde henne i brädseglingens mysterium. Första gången Ladyn skulle dra upp seglet gjorde hon en snygg baklängesvolt och hamnade down under. (Vattnet, inte Australien.) Ett par år senare gick det dock hyfsat bra, och under en tågluff hyrde hon bräda vid Gardasjön. Det blåste upp till, nåja i alla fall enligt Ladyns referensramar, jobbiga vindar. Något som resultarade i att den dåvarande stolta artonåringen nesligen fick simma i land med brädan.4. Ladyn har tävlat i DM i bowling, med personbästa:
232 pinnar/serie.


Sanning! Hela högstadiet var Ladyn bowlingtokig. Hon och bästisen lyckades alltid missförstå att det var badhus varannan vecka. Med förvånade miner dök de alltid upp i bowlinghallen i stället, och från att ha slitit ut färgen i rännan, blev de ganska duktiga. Ladyn så pass att hon senare kunde delta i DM. Visserligen med varierande resultat. Men personbästa på 232 pinnar stämmer bra! Dock är denna karriär nu nedlagd på grund av en nacke som inte längre vill.5. Ladyn har kommit tvåa i en skrivartävling med
2 000 deltagare.


Sanning! En tidning ordnade tävling: Berätta om din tvättstuga och varför den bör renoveras. Första pris var en Extreme Makeover av tvättstugan i fråga. Ladyn skickade in foton och skrev en berättelse, där tvättstugan i jag-form fick berätta om sitt eländiga skick. Från att ha varit garage blev den tidsenligt klädd i sjuttiotalskläder. Kläder som icke stod emot fuktattackerna, och frestade hårt på tvättstugans själ. En av maskinerna gick till de sälla jaktmarkerna, andligen, medan den fysiskt stod kvar och samlade damm. Den gamle mangeln var en trogen vän. Och utsikten mot garageuppfarten minde om gamla tider ...

Efter någon månad kom telefonsamtalet: Ladyn hade kommit tvåa bland 2 000 deltagare! Vid förfrågan om vad som avgjorde slutstriden, blev det lite tyst i luren. "Nja, det var ju svårt att välja. De var ju lika bra egentligen ...". Förklaringen kom så småningom. Vinnarens tvättstuga var en enkel "klädkammare" som snabbt kunde fixas. Kanske något billigare än att ta sig an en fuktskadad källare.
Och motiveringen fick man aldrig läsa ...
Hur som helst, vinnaren i den här tävlingen är ...

... Eddan! Hennes gissning lyder som följer:

Jag tror att du absolut inte varit förlovad med ngn manlig fotomodell. Det "vet" ju "alla" att fotomodeller har IQ daggmask och du är ju en klipsk donna så inte 17har du befattat dig med en daggmask. Fotomodellen går alltså bort!

Eddan: Applåder och visslingar! (Och tack för komplimangen!)

Anna Stilla får hedersomnämnande, liksom Isabelle, eftersom de var inne på en förstaplats i skrivartävlingen.

Dock måste det dementeras att Ladyn är en sportig typ. Bowlingintresset föddes för att slippa badhuset. Och surfandet för att charma en viss pojkvän. Att Ladyn ändå i dag går sina promenader i ur och skur, och lyfter skrot på gymmet, är en annan historia. Som ni snart ska få höra ...

Avslutningsvis en hyllning till det vilda barnet i oss alla!

16 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

Hahaha; och grattis till vinnaren:)
Ja, att windsurfa på Gardasjön kke inte var sååå långsökt .Egentligen. Men jag tyckte att det där med fotomodellen var så kul att det säkert var sant. Och det är ju också (ibland) helt sant det där med IQ-daggmask. Om man ser till de mer kända varianterna i alla fall.
Och DÅ tror inte jag heller att det var en person som du skulle vilja ha nära dig. Mer än för en liten stund;)
Kul var det i alla fall!
Och det är udnerbart att komma in och läsa hos dig.
Oj..upprepning..
Men å andra sidan så är det bra med upprepningar, om man skulle glömma bort:)
KRAM

Lady Stalker sa...

Lallis: Jag blir alltid lika glad över att höra ifrån dig, både här där du kommenterar och på din egen sajt där du skriver inlägg.

Angående fotomodeller, så visst har du rätt angående de mest kända varianterna .... Fast onekligen finns det även de som har högre IQ än en daggmask ... eller omvänt: De som ser ut som fotomodeller, men inte är det, och är hur smarta som helst. *Asg*

Tar så gärna emot ditt upprepande beröm så ... Kramar i massor!

Isabelle sa...

Åh ett hedersomnämnande är ju inte fy skam ;) Och jag var ju brännande nära rätt svar också. Det stod liksom och vägde mellan ettan och tvåan.
Om man går långa promenader varje dag samt lyfter skrot minst en gång i veckan då är man en sportig typ i min värld :)

Eddan sa...

Ha ha, det var väl det jag visste :-D. Fy f.n vad jag är bra!
Tack för alla hurrarop och applåder - de var jag verkligen värd ;-)!
Kram från Anette

Anna Stilla sa...

Jippi!

Grattis till Eddan!

Lady Stalker sa...

Isabelle: Tänkte väl det! Du känner väl mig vid det här laget ... ;-) Angående sportighet: Jag är bara sportig på det sättet och bara de senaste tre åren! Kram!

Eddan: Yeeees! You're worth it! (Säges med L'Oreals reklamröst.) Kram!

Anna Stilla: Ja, och lite till dig också! Kramis!

Pseudonaja sa...

Hurra för vinnaren.

På något sätt hade jag unnat dig en fotomodel framför bowling (länk), men du valde kanske rätt då? :-)

Lady Stalker sa...

Pseudonaja: Haha! Läste din text ... Bowling ÄR faktiskt inte så lätt. De riktigt insatta räknar ribbor i golvet för att få exakt rätt position för fötterna och sedan klotet. Bowling var också kul, och extra roligt var att ta dit sina pojkvänner. En utmärkt "dejtingaktivitet". Så jag fick nog min beskärda del av "modeller" ändå. (Du tror väl inte att jag var tillsammans med några fula fiskar? ;-))

Det här med discobowling förstår jag mig däremot inte på. Tycker inte heller att alkohol passar i sammanhanget. Bowling kräver koncentration, och det klarar i varje fall inte jag av med dunkande musik och migränframkallande ljusspel.

Har du bowlat själv förresten?

Pseudonaja sa...

Ja faktiskt. Vi var några som brukade göra på det på högstadiet. Hyrda skor och lånade bollar.

På 90-talet arbetade jag på ett ställe där bowling var en after-work-grej. Dock drack vi öl efter bowlingen.

Bowling är småkul, men inget som jag ligger vaken på nätterna och längtar efter.

Anonym sa...

Där ser man! Jag försökte väl vara duktig och inte ha fördomar om fotomodeller...Jag funderade på om jag inte skulle ha en tävling till snart, vi får se!

Eleonora sa...

Det var en riktigt rolig tävling du har haft! Att bara försöka gissa sig till svaren var inte lätt men faktiskt ganska kul. Du får snart göra en ny (lika rolig) tävling!

Ha en riktigt skön och fin tisdag. Kram till dig och tack för din gulliga hälsning hos mig.

Lady Stalker sa...

Pseudonaja: Klokt! Öl efter bowlingen. Och du, jag ligger inte heller vaken och längtar efter bowling. Det är ett avslutat kapitel i mitt liv! Finns mycket annat att längta efter ... eller utöva!

Soffy: Jaaaa! Ha en tävling! Det piggar alltid upp.

Eleonora: Vad kul att du gillade tävlingen. Får se om det blir något roligt framöver ... Ha en skön tisdag du också! Kram!

Lallis - liv och leverne sa...

Vet du vad,Ladyn?
Vill du , så har du en sak att hämta inne hos mig.
Som tecken på hur värdefull din blogg är:)
Vill du inte, så vet i alla fall att jag tycker det. Mycket!
Kram lallis

Hanneles paradis sa...

Kul att surfandet var sant :)

Lady Stalker sa...

Lallis: Jag blev jätteglad! Varmaste kramen till dig! Gillar ju verkligen att kika i hos dig också, det vet du!

Hanneles paradis: Ja, det trodde minsann inte alla! ;-)

Anonym sa...

I love it! Very creative!That's actually really cool.
謝謝你的文章分享,請你有空到我

參觀,Thanks