31 mars 2008

Styrketräning på ovanligt sätt

Lady Stalker bor som bekant i Den Lilla Staden, där diverse loppisaffärer har sina säten. Som alla vet, är ladyn ett stort fan av dylika prylar och Det Stora Huset är minst till hälften inrett med gamla skåp, lampor, byråer och lampetter. Nota bene - inga dyra antika saker! Så tjuvar göre sig icke besvär ... Nej, här talar vi om fynd i 100- till 200-kronorsklassen. Oftast.

I helgen införskaffades ytterligare en (billig) tingest. En matta. Stor och bred, i orientalisk stil men äkta fusk. Ladyn ville ha. Och ladyn köpte.

Sedan kom problemet. Då antalet körkort i plånboken är noll, var det bara att ta till apostlahästarna. Tjugo minuter senare klev ladyn in över tröskeln med ett stycke matta i famnen, samt förlamade armar.

När armarna långsamt återfått sin känsel och rörlighet, lades mattan på plats i biblioteket. Och det blev sååå fint. Men först placerades den på vågen:
9,2 kg!

Visst är ladyn stark? Och visst är veckans styrketräning avklarad ...?

12 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Jaha, då får jag väl kopiera kommentaren som jag skrev under ett tidigare inlägg fr Ladyn:

Kära Ladyn har alltså inte upptäckt tranporttjänsten som kallas T-A-X-I. De är det där bilarna som har gula reg skyltar o de brukar även ha dekaler på bilarna med telnr. Finns även på Hitta.se under Taxi "Lilla Staden"...

Men Ladyn verkar ligga mer åt "Kan-själv-hållet"...
*skrattar dubbelvikt*

Tjenixen på dig, fika nån vecka ;)

Lady Stalker sa...

Dubbelörnen: Men då blir det ju ingen billig matta, juuuuuu! ;-)

Gärna fika! Mejla mig nåt förslag på dag. Onsdag åker jag nog till Den Stora Staden.

Kramar!

Isabelle sa...

"Ladyn ville ha. Och ladyn köpte." :-) Den meningen gillar jag. You go girl!

Jag hade lätt lämnat mattan i butiken för senare upphämtning av familjemedlem med körkort. Fast nu slipper du ju träna den här veckan, haha.

Ronja sa...

Jadå! Visst har du tränat klart för den här veckan! Kul med ny matta. Vi köpte en liten svart lurvig sak till sonens rum, men det var i en affär som ligger lite längre bort så där hade det inte varit att tänka på att promenixa hem med den...

PS! Jag är troligtvis hemma en hel del den här veckan. Tror ni möjligtvis att man kan få haka på på? *blink blink*

Lady Stalker sa...

Isabelle: Tack! :-) Jo, "målmedveten när det verkligen gäller, det är Lady S i ett nötskal". Det skrev jag i ett blogginlägg för länge sedan ... Nu i efterhand, så ångrar jag faktiskt att jag släpade mattan. Men träningsvärken börjar gå över och jag tror inte jag fick några men! ;-)

Ronja: Klart du får haka på! Jag har inte bestämt nåt med Dubbelörnen än, men fredag lunch kanske kunde vara något? I Det Stora Huset?

Making it lovely sa...

Hej första gången jag är här hos dig, häftigt namn du har på din blogg!'
Stark är väl bara förnamnet, hihi

Ronja sa...

Jaaa! Gärna! Det vore toppenkul! Maila mig när ni bestämt er!!
Kram

BARISTAN sa...

låter på dig som att det var värt att BÄRA hem den feta mattan.
givet att du INTE skulle ta taxi, det hade förtagit glädjen med det bra kapet

Lady Stalker sa...

Making it lovely: Vad kul att du hittat hit! Och roligt att du gillar mitt bloggnamn. Måste kika in hos dig också!

Ronja: Jag tror Fru Dubbelörn är uppbokad på annat håll, men ska kolla ... Jag mejlar er båda.

Baristan: Välkommen hit! Du har helt rätt. En fet taxinota skulle ha tagit udden av kapet. Nu är jag nyfiken på din blogg också! Vi hörs!

Anonym sa...

Vilken rolig blog du har!
Jag har precis flyttat till landet upp-och ned, och har ännu inte lyckats lista ut om jag kommer kunna starta en bokklubb här. Älskar bokklubb! Drev en i många i år i tropikerna. Väldigt trevliga quinnor, god mat och gott vin :)

Monas Universum sa...

Jag vill också bo i en liten stad och handla på dylika ställen! Det är inte rättvist att det är så billigt hos dig, och så inihelvetesjävla dyrt här!

Apropå bära. En gång var jag så förbannad på maken, som "inte hade tid" att följa med och handla en hylla till talibanen på IKEA, så jag åkte själv. Och konkade. Och bar. Och slet.

När jag väl fått i hop skiten hemma så läste jag på kartongen: 25 kg!
Jag antar att det kallas endorfiner i sambarbete med envishet!

Lady Stalker sa...

Anonym: Väkommen! Kul att du gillar bloggen. Men nu vill jag ju veta vem du är juuuu ...?! ;-)

Bokklubb i tropikerna, det låter det. Alltid finns det väl någon täckmantel för nöjena du beskriver! Starta syjunta kanske? Eller studiecirkel i vad som helst. Good luck!

Monas universum: Men hörru, du som är i besittning av ett stycken körkort kan ju enkelt ta en road trip till Den Lilla Staden, vrålshoppa och så ratta hemåt igen med diverse fynd? Men det skulle jag väl aldrig ha sagt, för sen säljs de väl för dubbla priset på Upplandsgatan, eller? *Asg*

För övrigt är jag störtimpad av att du bar hem 25 kilo! Jag säger som Pippis pappa: "Du _är_ starkast i världen!"