25 mars 2008

På nattduksbordet

... just nu ligger "Underströmmar" av Joanne Harris. Jag har alltid varit en bokslukare av stora mått och har, som mina trogna läsare vet, numera också ett eget bibliotek! Men triss i killar kräver sin tid, och jag hinner inte alltid läsa så mycket som jag önskar.

I dag tänkte jag dela med mig av lite bokminnen. Första kapitelböckerna slukades före skolstarten. Och då började ladyn också knattra på farfars gamla reseskrivmaskin.

En av de segaste böckerna lästes under passen som nattportier på Scandic Hotell (i mitten av 80-talet). Boken ingick som kurslitteratur i min utbildning.

Vissa böcker har jag läst flera gånger, bara för att de är så himla, otroligt, underbart, fantastiskt bra! Här är ett exempel. Och här ett annat.

Bästa svenska författarinnan tycker jag denna kvinna är. Älskar hennes historier i verklighetens gränsland, där udda personligheter huserar.

Sist men inte minst måste denna författare nämnas. Bästa manliga i Sverige, onekligen. Låt er förtrollas av både språket och historierna! Inte visste jag att han skulle bli så stor, när jag under det ljuva 80-talet åt surströmming i hans lada.

Vad ligger på just era nattduksbord? (Om ni har några.)

6 kommentarer:

Ronja sa...

Just nu - och fortfarande - Michael Connelly. Jag som normalt inte läser deckare har nu läst åtta av hans böcker och fortfarande inte tröttnat. Påbörjade denna bok igår kväll.
Jag läser bara när jag ska sova och då så länge att ögonlocken slår igen första gången. Då lägger jag boken åt sidan. Släcker lampan. Och somnar som stocken! :)
Älskar att läsa!
Kram!

Lady Stalker sa...

Ronja: Vad intressant! Jag som inte heller brukar läsa deckare ... Tack för tipset! Kul att du också älskar att läsa. Vi måste få till en "dejt" snart! :-) Kramar!

Isabelle sa...

Jag vill också ha ett bibliotek med kakelugn i! *muttrar avundsjukt* :-)
Jag är periodare på böcker. Är inte en sån som alltid har en bok på gång. Men när jag läser, då läser jag oavbrutet. En bok räcker aldrig mer än ett par dagar.
På mitt nattduksbord just nu finns bara heminredningstidningar och en bok för handledare vid övningskörning. Men i bokhyllan väntar Sommarbarn av Katerina Janouch samt Kicki & Lasse av Peter Kihlgård. En annan bok jag är nyfiken på är Och vet inte vart av Astrid Flemberg - Alcala.
Nu blev jag riktigt sugen på att läsa. Kanske dags för en "period" igen :)

Lady Stalker sa...

Isabelle: Hihi, ja det där med biblioteket är en sån höjdare att jag fortfarande inte kan tro att det är sant! Snart har vi stolar på g här också så man verkligen kan "ta teet i biblioteket"! :-)

Kul om du fick läsinspiration.

Jag har förresten också massa tidningar på nattduksbordet, mest Tara och Laura. Efter en intensiv romanupplevlese måste sinnena få lite annan stimulans ...

Lady Stalker sa...

PS. Isabelle! Kakelugnen på bilden i bloggen är dock inte från biblioteket, utan från vårt vardagsrum!

Dubbelörnen sa...

Kära Ladyn har inte upptäckt tranporttjänsten som kallas T-A-X-I. De är det där bilarna som har gula reg skyltar o de brukar även ha dekaler på bilarna med telnr. Finns även på Hitta.se under Taxi "Lilla Staden"...

Men Ladyn kanske ligger mer åt "Kan-själv-hållet"...
*skrattar dubbelvikt*

Tjenixen på dig, fika nästa vecka ;)