14 mars 2008

En askungesaga

Sagan om Askungen har alla hört. Och alla vet att det är en saga.

Men då och då, blir sagan sann. Då träder Askungen in i verkligheten och får oss att rysa av glädje, avund eller fascination.

Askungen kan ha många skepnader. Hon kan vara kvinnan som skrev en världssuccé på ett tåg. Hon kan vara en fattig pensionär som drog hem storkovan på Lotto.

Men Askungen kan också vara en man. En försäljare av mobiltelefoner. En före detta mobbad pojke som, med dåligt självförtroende, tog mod till sig och klev upp på scenen.

Framför honom satt juryn, redo att avkunna en obarmhärtig dom.
Blickar utbyttes och man snörpte skeptiskt på munnen ... Och så tog Askungen ton ...

Det är ett tag sedan nu, men detta klipp kan jag se om och om igen, hur många gånger som helst.

Låt Askungens triumf och glädje följa er in i helgen!

8 kommentarer:

Ronja sa...

Det kände jag inte till om henne (Rowling)... Häftig hemsida.
Paul Potts-programmet har jag sett många gånger. Det är verkligen en askungensaga. Så häftigt!
Hoppas att du får en skön helg. Vi planerar att röja och måla om i sonens rum, så här blir det fullt upp!
Många kramar!
Ronja :)

Lady Stalker sa...

Ronja: Lycka till med renoveringen av sonens rum! Röja tycker jag att man gör i barnrummen här hemma hela tiden, men sakerna tycks växa och mångfaldiga sig ... ;-)

Hoppas du också får en trevlig helg!

Kramar!

Malin sa...

Hej där...kul med nytt besök så här dags...Du...den där videon som du kunde se om om om igen - förstår dig...har suttit här och faktiskt torkat tårar av lycka...helt otroligt...Just den biten om Rowlings författarskap hade jag inte en aning om...Ska kolla videon en gång till nu...

Kram från Malin

Isabelle sa...

Första gången jag såg det klippet hade jag ståpäls som hette duga. Det är verkligen en framgångssaga.

Lisas torp sa...

Ja, visst är det härligt med Askungesagor, man slutar nog aldrig att fascineras!
Scenen med Paul Potts är ju otrolig, dessutom verkar han ju ha en rätt sund inställning till det hela och framför allt ödmjukhet.

Tackar för titten hos mej och jag lovar många härliga inlägg från torpet - det som ligger mej varmast om hjärtat!

Ha en skön helg!

Kram

Lisa

Lady Stalker sa...

Malin: Välkommen hit! Och tänk att du reagerade som jag ... Man vill bara se om videon och riktigt gläds i hjärtat för hans skull! Kram till dig också!

Isabelle: Samma här! Himla bra uttryck förresten ... Det är väl Gunde vi har att tacka för det?
;-) Kram!

Lisas torp: Välkommen hit du med! Ja, jag håller med angående Paul Potts ödmjukhet - det gör det hela ännu mer välförtjänt tycker jag. Jag ser fram mot torpinläggen. Kram!

Clara sa...

Nu har jag gråtit...rörande video snutt.....jag älskar att se juryns lite smått föraktfulla miner förvandlas till en stum och storögd beundran......det måste vara en oerhörd seger för den här killen. Hoppas att han går långt....synd och skam att en sådan förmåga ska sitta och sälja mobiltelefoner, eller hur!?
Hoppas att det går bra för dig med....jag beundrar dig för att du tagit steget....vågat....för det är ju det som det handlar om egentligen ...att stålsätta sig och våga tro på sig själv...satsa....nä, nu jäklar så får Clara ta sig i kragen och fatta mod också...det går inte att bara flumma runt som jag gör....kram på dig lady Stalker!!!!

Dubbelörnen sa...

Håller med dig om att dessa sannsagor är underbara.Känner fortf en enorm lycka över att vi fullföljde vår mångåriga dröm. Lämna storstan för ett en gård på landet!

Känner fort ett lyckorus över att bo här *ler*.

Kramar