29 februari 2008

Extreme Makeover: Garden Edition

Solen skiner, snön lyser med sin frånvaro och något hamnar i obarmhärtigt ljus: The Garden.

"Ta hand om mig!", skriker den. "Jag behöver en Extreme Makeover"! Rishögar, mossig gräsmatta och snåriga rabatter vrider sig i vånda.

Men trädgårdsägaren har lite annat att göra. Hennes huvudsakliga ansvarsområde är nämligen ett annat. Runt omkring i Det Stora Huset frodas också andra varelser, i fönsternischer och på kakelugnsfriser. Krukväxter! Närmare bestämt 54 stycken. Så många uppgick de till sist hon räknade, vid juletid. Men sedan dess har ju en del gått till de sälla jaktmarkerna. Ceased to be, helt enkelt som Monty Pythons papegoja. Det gäller särskilt hyacinter och orkidéer. Men vad fasen - Ica har många trevliga substitut. Ibland med kruka på köpet.

Värre är det med The Garden. Men det finns hopp. En Extreme Makeover är i antågande, om än i små steg. Det finns nämligen ytterligare en trädgårdsägare: Lady Stalkers make. Denne har nu utnämnt kommande helg till Den Stora Trädgårdshelgen. Samtliga familjemedlemmar lär sättas i arbete, med grensläpande, rensning och gödsling. (Eller vad man nu gör på våren. Jag kanske ska konsultera en trädgårdsmästare i min närhet.)

Men det finns ett villkor: Att vädret förblir vackert. Annars lär ett annat projekt få prioriteras: Ihopsättningen av mitt nya skrivbord. Så lite, lite grann hoppas jag på att det ska regna ... Bara några timmar?

Tills vidare får jag väl som inspiration sjunga Påtalåten.

Trevlig helg!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppdatering: Det regnade ... och jag har numera ett nytt skrivbord! :-)

14 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

*asg* Visste väl att du skulle kontakta expertisen. Sedan var det väl inte helt fel att hon fanns alldeles i närheten ;).

Har ni fått bort trädet *asg*???

Kramar o njuuuut av helgen

Lady Stalker sa...

Dubbelörnen: Haha, nej inte helt fel. Vi har inte setts än, men hon har lovat att inte dö vid åsynen av The Garden. Nejvars, så farligt är det inte ...

Trädet är bortforslat!

Kram till dig också och ha en jätteskön vårhelg!

Monas Universum sa...

Och exakt var köper man ett par gröna fingrar?? När du är klar hos dig, så är du välkommen till mig. Plenty to do, men noll intresse. (Ja, det var maken som valde tomten...)
Och idag viskade en fågel vart du bor, och det var kul, eftersom vi köpte ett företag som har legat där i mååånga år. Och vi har kvar lagret, så jag är där mellan varven!

Dubbelörnen sa...

Psst... Är du verklgien säker på att hon inte redan passerat ett antal gånger o förfasat sig över de s k grannarna *skrattar dubbelvikt*

Sorry ;)

Kraaaam

Lady Stalker sa...

Monas Universum: You tell me! ;-) Ingen aning om var man köper gröna fingrar ... Tror jag klarar mig med vår egen tomt samt torpträdgård! *Suckar och stönar över detta i-landsproblem*

Jaså, så även du stryker omkring i mina trakter? *Asg* Det är verkligen en liten värld. Kanske dags för bloggträff i Den Lilla Staden framöver?

Lady Stalker sa...

Dubbelörnen: Akta dig så du inte får plocka fram kryckorna igen! *Visar tänderna och ler hotfullt*

Kram! ;-)

Isabelle sa...

54 krukväxter!! *chockad* :D
Jag var tvungen att räkna mina. Om jag anstränger mig och räknar med en död och två i plast kommer jag upp i 21 och då har vi ändå ett ganska stort hus.
Vår trädgård skulle kunna få genomgå vilken slags makeover som helst precis när som helst. Den är i desperat behov av vård men ingen av oss är intresserad så den lär nog få fortsätta sukta efter omvårdnad och kärlek.

Lady Stalker sa...

Isabelle: *Skrattar* Jag räknade faktiskt växterna i dag igen (hade ju inte gjort det sen i julas), när jag vattnade - och det var 53 stycken! 55 om man räknar med ett par halvvissna som står i en klädkammare.

Vi har ett mycket stort hus och många fönster, så det har bara blivit så ...

Trädgård är bra ur den aspekten att man kan kliva rätt ut och parkera sig i en solstol! *Asg*

Ronja sa...

"Trädgårdsmästaren i din närhet" ställer givetvis upp som moraliskt 'stör' i trädgårdstider. :D
Och nej... jag har inte passerat förbi och förfasats, även om jag har passerat förbi ett antal gånger. Jag är _inte_ den sorten som förfasas över annat än min egen trädgård!

Kraam!
Ronja

PS! Bloggträff i "den lilla staden" skulle ju vara sååå roligt!

PS2! Jag har alldeles för få fönster och för dåligt med ljusinsläpp i huset. Skulle vilja ha många fler krukväxter!!

Christina sa...

Haha! Jamen DET minns jag ju ... det där "obarmhärtiga ljuset" ;) Men hav tröst. Snart ligger du med väldoftande jord upp till höften och får till det kanoners. Eller också låter du det bara växa ... och bli lite wildlifegarden ;)

P.S. hälsningar "fågeln" ;)

Christina sa...

Och till er alla gardenowners och gröna fingrar ... jag måste ändå säga det att jag njuter gränslöst av mina nyinköpta blommor! Allt i vackraste konstgjordhet. Från Sia. Blommor to die for.

Jag har blivit gammal och lat.

Lady Stalker sa...

Ronja: Tackar och bockar för det moraliska stödet! :-)

Jag har ju även passerat förbi hos dig ... och det såg så pittoreskt ut sååå, med i mitt tycke många fönster?! Måste kanske ta på glasögonen nästa gång! ;-)Och så måste vi få till en träff. Nytt mejl på g.

Christina: Haha, det blir nog maken som får jorda ner sig. Jag lagar hellre maten(och fixar med de 53 till 54 inomhusväxterna då, *asg*).

Måste spana in de där blommorna från Sia. De verkar ju helt fantastiska!

Hihi, jag förstod nog att det var du som var fågeln också ... ;-)

Dubbelörnen sa...

Din trädgård är ljuvlig Lady Stalker!! Huset är också "to die for"...

Får jag då vara med på bloggträffen ;) *gapskrattar*

KRaaaamar

Lady Stalker sa...

Dubbelörnen: *Skrattar dubbelvikt*. Ja, jag faller för smörande ... så du får vara med på bloggträffen! kramar! ;-)