21 april 2008

Det var en gång ...

Sagans värld, nog har den förtrollat många.

När ladyn var liten var hon besatt av prinsessor. När solen sken och andra normala barn sprang ute och lekte med pinnar, satt hon på sin kammare och skrev sagor. Samt ritade prinsessor. När ladyn väl gick ut, klädde hon ut sig i fotsid kjol och guldpapperskrona och lekte - prinsessa.

Med i lekarna var alltid ladyns något yngre syster. Med den äldres privilegium, bestämde alltid ladyn vad som skulle lekas. Och vem som skulle vara - prinsessa.

Flickornas föräldrar började så småningom uppmärksamma denna orättvisa. Nu fick det vara stopp! Den lilla måste också få vara prinsessa. Men ladyn fann på råd. Hon uppfann ett kodspråk, så att de hädanefter lekte "pi" och "piäa". (Gissa betydelsen ...)

Nåja, fullt så elak var inte ladyn alltid. Visst fick lillsyrran vara prinsessa också. Och ett stort antal föreställningar framfördes till föräldrarnas förtjusning (förskräckelse?).

Nu har ladyn triss i killar, som inte direkt vill leka prinsessa. Inte ens prins. En före detta kollega ansåg att ladyn borde kalla sina pojkar "prinsarna", men de går i stället under benämningen "grisarna". "Tre små grisar" är ju också en saga ... :-)

6 kommentarer:

Isabelle sa...

Såklart ladyn var (är) en prinsessa :)
Jag tyckte också om att skriva sagor men var inte så mycket prinsessa. Men om "leka med pinnar" är kriteriet för att vara ett "normalt barn" så var jag inte det heller *asg*
Grisar är ju söta och helt säkert är ladyns grisar bedårande.

Lady Stalker sa...

Isabelle: Visst är grisar söta ... Och jodå, ladyns är bedårande! :-)

"Leka med pinnar" var sagt med viss ironi, och syftar på de ungar som sysslolösa drev omkring utomhus i stället för att vara kreativa och skriva/rita sagor om prinsessor! *Asg*

Anonym sa...

hahaha gulligt gulligt!
3 små grisarna *ler* Kram monica

Jes/Vita villa vila sa...

Hi hi - du är så go! ☺

Kram/jes

Lady Stalker sa...

Monica: Ja, tänk att grisar också är gulliga!
:-) I alla fall mina.
Kram!

Jes/Vita Villa Vila: Tack! :-) Blir så glad när inläggen uppskattas! Kram!

Clara sa...

Tack för dina uppmuntrande och vänliga ord inne hos mitt Lady Stalker!
Jag log nu när jag läste om dina äventyr som liten Lady....kan se det hela utspelas framför mig :)
Kram kram kram