30 september 2008

Osten på hatthyllan?



En sann bohem lägger osten på hatthyllan. Det sade alltid min pappa när jag var liten. Frågan är då var hatten läggs. Kanske bland kantarellerna i frysen?

Nåväl, så illa är det inte. Bara nästan.

Ladyn har nämligen en exceptionell förmåga att förlägga tingestar såsom:

* handskar (företrädesvis dyra, i skinn)
* paraplyer (företrädesvis lånade)
* solglasögon (alla möjliga)

Denna förmåga är inte särskilt meriterande, men påfrestande. Jag tänkte ge er några exempel på handskscenarier:

1. Ladyn åker med kommunalt färdmedel (läs buss eller tunnelbana) och lägger handskarna i knäet. Färdmedlet stannar, ladyn reser sig och – voilà – handskarna åker i golvet. Resultat: Handskar borta.

2. Ladyn är på visit. Lägger handskarna (inte osten!) på hatthyllan, fikar, klär på sig allt utom handskar och går. Resultat: Handskar borta.
Kommentar: I detta scenario finns en möjlighet till handskräddning, då hon kan återvända till lokalen. Värre är det med offentliga miljöer som restauranger och caféer. För att inte tala om bagagehyllor på tåg.

Paraplyer försvinner oftast på liknande sätt, medan solglasögon får "ben" i provhytter eller på cafébord.

Två händelser Ladyn minns särskilt väl är dessa:

1. Ett paraply lånades av en kollega över lunchrasten. Väl medveten om sin förmåga, bedyrade Ladyn inför lånandet: "Jag ska inte tappa bort det, jag lovar"! Vem återvände efter nämnda lunch, utan paraply?
Kommentar: Till Ladyns försvar ska nämnas att denna händelse inträffade för cirkus åtta år sedan och därmed får anses preskriberad ...

2. Solglasögonen är som vanligt borta och Ladyn engagerar familjen i letandet. Till slut är det bara att sätta sig i bilen och åka utan dem. Ner med speglen ovanför sätet och kolla frisyren. Och – voilà – på huvudet ett par solglasögon!

Någon som känner igen sig?

29 september 2008

Torpet Off Strip



Jag vet. Jag kan inte glömma Las Vegas. Men jag måste ... Och förlåt att jag tjatar. Men helgens torpvistelse var en kontrast till ökenstaden som heter duga.

Strippen: En gropig grusväg utan trottoarer.

Miljö: Mest tall- och granskogsbebyggelse.

Antal hotell: Ett. Rött trähus på 64 kvadratmeter (troligen jämförbart med en walk in closet på The Venetian).

Antal casinon: Noll. Dock förekomst av ett eller annat pokerparti mellan maken och Sjuåringen. Att notera: Vegasbilder på baksidan av kortleken.

Ökenlandskap: Noll. Dock ökentomma hagar, skogar och småvägar.

Vinst: Skogens guld i form av korgvis med kantareller.

Insats: Mygg- samt fästingbett.

Dresscode: Casual.

Mystisk huslighet
I denna avkrok smyger sig alltid en mystisk huslighet över ladyn. Hennes hjärna intas troligen av sedan länge avlidna husmödrars andar. Hon lagar ugnsbakade äpplen, gör egen vaniljsås (som bara
får sjuda, inte koka, på liten bänkspis) samt avancerad fiskgratäng med gratängsås (som bara får sjuda, inte koka, på liten bänkspis).
I gratängen: räkor samt skogens guld (se ovan).

Det är Off Strip. Men mysigt och gott. Och definitivt utan jetlag!

26 september 2008

I'm back!



Jag smyger in ... nej, jag springer! Och inte viskar jag, utan ropar: "I'm back!"

Resebloggen från Las Vegas gav mersmak. Så jag tänkte att Ladyn skulle få kliva upp ur graven och återuppstå. Åtminstone försöksutskrivas ...

Bloggens inrikting får jag avstå från att spekulera om. Det blir vad det blir.

Jag börjar med att anta Soffys utmaning:


5 saker i frysen: Kantareller, taggsvamp, havrekakor (hembakade), spätta och korv.

5 saker i garderoben: Hantlar (i olika viktklasser), ännu ej upphängda draperier, egna oljemålningar, syskrin samt gigantisk hårfön med joner(?!). Kläder? De är i andra garderober ... Detta var en!

5 saker i bilen: Cd-skivor som Bananer i pyjamas, 70-talshits, discohits, Abba-hits och kanske en och annan gammal näsduk (samt grus, men då blir det ju 6 saker ...).

5 saker i handväskan: (Vilken av dem?) SJ-kort, notisar, rabattkuponger till Findus (efter att ha klagat på fiskfilé full med ben), svarta leggings samt en löst liggande femtioöring.

Alla som vill får självklart anta utmaningen! Och inte minst samla ihop er och hitta hit igen!

Trevlig helg, vi hörs på måndag igen!
(Och skål! För lite ska vi väl fira återuppståndelsen?)